Sirvoys channel manager kan koppla till Airbnb för att hämta bokningar och automatiskt uppdatera tillgänglighet och priser.

Innan du börjar:

 • Skapa ett Airbnb-konto och annonsera ut dina boenden.
 • Om du redan har en iCal-anslutning mellan Airbnb och Sirvoy, ta då bort dina Airbnb-importkalendrar.
 • Observera att endast administratörer för ditt Airbnb-konto, inte co-hosts, kan se och mappa boenden.

Koppla ihop dina Sirvoy- och Airbnb-konton:

 1. Logga in på Airbnb.
 2. Logga in på Sirvoy i en annan flik, men i samma webbläsarfönster.
 3. I Sirvoy, gå till sidan för Airbnb-kopplingenInställningar -> Säljkanaler -> Airbnb -> Anslut.
 4. Läs igenom villkoren, godkänn och klicka på ”Tillåt”.
 5. På Airbnbs kopplingssida, mappa dina Sirvoy-rumstyper till motsvarande Airbnb-boenden och lös eventuella varningar som visas (till exempel motstridiga skatteinställningar mellan Sirvoy och Airbnb).
 6. Klicka “Spara”.

Dina Sirvoy- och Airbnb-konton är nu kopplade!

Från och med nu kommer Sirvoy att kontrollera priser, tillgänglighet och restriktioner för dina Airbnb-boenden (med några viktiga undantag) Gör därför alla framtida uppdateringar av dessa uppgifter i Sirvoy eftersom de kommer att styra över motsvarande inställningar i Airbnb. Ändringar som görs i Sirvoy kommer att gälla på Airbnb inom några minuter.

Airbnb kommer att aktivera ”Boka direkt” som standard, vilket indikerar att inkommande bokningar är slutgiltiga och inte förfrågningar.

Airbnb-boenden motsvarar rumstyper i Sirvoy (inte enskilda enheter). Se därför till att Airbnb-boenden och Sirvoy-rumstyper som är mappade tillsammans har samma antal enheter.

 • Om du har fler unika boenden på Airbnb än unika rumstyper i Sirvoy måste du antingen ta bort boenden eller skapa nya Sirvoy-rumstyper.
 • Om du mappar ett unikt Airbnb-boende med en Sirvoy-rumstyp som innehåller mer än en enhet, kommer Airbnb att tro att du har flera, identiska boenden och inte ett unikt. Detta kan orsaka överbokningar eftersom Airbnb antar att det fortfarande finns tillgängliga enheter även om det boendet redan har bokats.

Exempel: 

Om du har 5 unika lägenheter med 5 annonser på Airbnb måste de vara mappade till 5 olika rumstyper i Sirvoy, som var och en innehåller en enhet.

Eller om du har 5 identiska lägenheter kan du:

 • Använd en annons på Airbnb för att representera alla fem lägenheter och mappa den till en rumstyp i Sirvoy som innehåller fem enheter.
 • Använd 5 annonser på Airbnb, en för varje lägenhet, och mappa dem till 5 rumstyper i Sirvoy, som var och en innehåller en enhet.

Innan du går:

 • Airbnb tar ut en serviceavgift på cirka 15%. För att kompensera kan du överväga att höja dina priser.
 • ”Hur nära inpå incheckning gäst tillåts boka” och ”Hur långt fram gäst kan boka (senaste utcheckningsdag)” är två inställningar i Airbnb som du kan specificera för varje enskilt boende, eller använda som en standard för alla boenden.
 • Airbnb hämtar priser från Sirvoy utan skatter inkluderade. Airbnb kommer också att ärva ditt val av valuta från Sirvoy. 
 • Airbnb stöder inte den flexibla prismodellen, så Sirvoy kommer att skicka ett enda fast pris till Airbnb baserat på ”antal gäster” i inställningen för rumstyper. Men det finns en annan metod för att få flexibel prissättning via Airbnb.

Tips: Vårt supportteam kan ställa in detta tillsammans med dig. Kontakta oss via live-chatten eller boka ett gratis videomöte.

OBS!

 • Airbnb delar inte gästernas e-postadresser med Sirvoy. Vänligen kommunicera med gästerna med hjälp av Airbnbs interna meddelandeverktyg.
 • Även om dubbelbokningar är sällsynta måste hotellägare vara uppmärksamma för att lösa dem snabbt