Ni kan begära att gästerna betalar antingen återstående eller hela beloppet, eller lägger till sina kreditkortsuppgifter via funktionen Visa/ändra bokning (granskningsformuläret). Den här funktionen kan vara till hjälp om ni inte vill debitera gästerna vid bokningstillfället eller inte vill fråga om kreditkortsuppgifter vid tidpunkten för onlinebokningen.

Gästerna kan göra betalningen via en URL-länk till formuläret. Länken till granskningsformuläret kan också skickas automatiskt i en e-postmall till gästerna X antal dagar efter bokningen eller innan incheckningen.

Den återstående summan av betalningen kan läggas till i det automatiska e-postmeddelandet med hjälp av ”platshållarkoder” (det är koderna %paidamount% och %balancedue%) som finns i avsnittet ”Mallar för e-post”.

De betalningsmetoder i granskningsformuläret som för närvarande stöds är betalningsgateways online som till exempel Authorize.netPaypalPayer och Payson. Stripe-tokenisering kan också användas men bara för att låta gästerna lägga till eller uppdatera sina kreditkortsuppgifter.