Tillval som extrabäddar kan inte mappas (kopplas) mot tillval i Sirvoy. Priset för dessa tillval måste sättas i kanalen. När en extrabädd blir bokad på en kanal syns det på bokningen i Sirvoy och priset för bokningen kommer att inkludera priset för extrabäddarna.

Inställningarna för max antal bäddar i Sirvoy ska inte inkludera några extrabäddar som hotellet eventuellt säljer i rumstypen. 

Exempel: En rumstyp som heter ”Dubbelrum” har plats för 3 personer inklusive en extrabädd. Om den rumstypen används i kopplingen mot kanalen så ska rumstypen ha följande inställningar i Sirvoy:

Antal gäster: 2
Max antal bäddar (inkl. extrabäddar): 2.

I detta exempel måste inställningarna för beläggning (occupancy) i kanalen ställas in på 2. Inställningen för extrabädd på kanalen är ett tillägg till detta och gör det möjligt att boka rummet för 3 personer. På vissa kanaler, som till exempel Expedia, betyder detta att maximalt antal personer sätts till 3 men den sista bädden är en extrabädd.

Om ni vill erbjuda rummen på ett annat sätt på bokningsformuläret på er hemsida än ni gör på kanalerna så kan ni skapa rumstyper som alias och använda dessa till kopplingen mot kanalen/kanalerna. Läs mer om detta här.

OBS! Kopplingen till Agoda är ett undantag. I det fallet måste extrabäddar anges i inställningarna för max antal gäster i Sirvoy. Se mer information i den här artikeln .