Vissa bokningskanaler ger hotell virtuella kort, ofta för bokningar där gästerna redan har betalat till kanalen. Sådana kort kan endast debiteras under en begränsad tid och för ett begränsat belopp.

Vi rekommenderar att ni aktiverar funktionen ”Sirvoy-valvet” i Sirvoy, vilket gör det möjligt att automatiskt spara de virtuella korten som tillhandahålls för bokningarna. Kort ska debiteras vid utcheckningen (förutom Booking.com som tillåter virtuella kort att debiteras vid incheckningen eller ännu tidigare för ej återbetalningsbara bokningar).

Vi föreslår betalningslösningen ”Stripe” för debitering av virtuella kort. Virtuella kort kan inte automatiskt sparas till Stripe men vår integration med den lösningen låter er hämta virtuella kortdetaljer direkt från funktionen i Sirvoy som sparar dem.
Läs mer om vilka inställningar i Stripe som behöver göras för att ladda virtuella kort här.

Om det virtuella kortbeloppet inte stämmer överens med det faktiska bokningsvärdet behöver ni kontakta kanalen för mer information om detta eftersom vissa gör avdrag för provisioner, skatter och rabatter.

Booking.com

Booking.com använder bara virtuella kort i vissa länder. Fråga Booking.com support eller er account manager om den är tillgänglig i ert land. I er inloggning till Booking.com kan ni välja om ni vill acceptera ”alternative payment methods” (alternativa betalningsmetoder). Om ni väljer ”Ja” så kommer gästerna också att kunna boka utan att lämna sina kortuppgifter. Varje gång en gästbetalning görs direkt till Booking.com får ni ett virtuellt kort från Booking.com.

OBS! När du debiterar ett virtuellt kort kan det hända att Stripe skickar ett meddelande till gästen. Eftersom Booking.com kan tillämpa rabatter så kan beloppet i detta meddelande vara högre än vad gästen faktiskt betalade och kan därför orsaka förvirring. Du kan stänga av sådana aviseringar i Stripe, men observera att dessa då även är avstängda för betalningar med vanliga kort.

Expedia

Ni kan välja om ni vill ge gästen möjlighet att betala på hotellet (Hotel Collect) eller direkt när de bokar (Expedia Collect). Detta kallas ”Expedia Traveler Preference (ETP)”. Om en gäst väljer att betala direkt på Expedias hemsida (Expedia Collect) så kommer ni att få ett virtuellt kort från Expedia. Observera att det virtuella kortet exkluderar provisionen och att bokningssumman i Sirvoy kommer att motsvara värdet på det virtuella kortet.

Agoda

Agoda erbjuder olika betalningsalternativ och beroende på ert val kommer virtuella kort att ges för bokningar som skickas till Sirvoy. Alla virtuella kort från Agoda som börjar med prefixet 553397 kommer inte att kunna debiteras med Stripe utan måste debiteras med en annan lösning.