Ja! Du kan när som helst importera bokningar med vårt importverktyg.

OBS! Om ditt konto är anslutet till Booking.com importeras dessa bokningar automatiskt till Sirvoy. Var noga med att exkludera alla bokningar från Booking.com vid uppladdningen.

Hur man importerar bokningar

 1. Gå till Inställningar -> Ert Konto -> Importera bokningar.
 2. Ange bokningsdatan – antingen genom att fylla i formuläret manuellt eller genom att ladda upp en CSV-fil (se krav nedan).
 3. Klicka “Validera”
 4. Kontrollera fel och varningar genom att hålla muspekaren över fel-/varningssymbolen och justera formuläret därefter. (Skillnaden mellan dessa förklaras nedan.)
 5. Klicka “Validera” igen. När inga fel förekommer kommer import-knappen att synas.
 6. Klicka “Importera”
 7. Du ser en bekräftelsessida där du kan klicka på länkarna för att se varje fullständig bokning.

Krav för CSV-filen

1. Fält separeras med ett kommatecken (,). Om ett fälts data innehåller ett kommatecken, omge det då med citattecken (”). Alltså,

 • om du exporterar CSV-filen från Excel (Windows) väljer du ”kommatecken” som avgränsare.
 • om du exporterar CSV-filen från Numbers (Apple), se till att du har ställt in punkt (.) som decimalavdelare under ”Systeminställningar -> Språk och region -> Avancerat -> Allmänt”. Du kan behöva starta om Numbers innan du exporterar CSV-filen.

2. Följande rubriker krävs: Room No., Check-in, Check-out, Number of Guests, Price per Night, First Name. Ordningen på dessa rubriker spelar ingen roll.

3. Följande rubriker är valfria: Booking ID, Last Name, Company, Address, Post/Zip Code, City, Country, Phone, Email, Guest Message, Comment, Confirmed, Guest Name (används för ett specifikt rum i kombinerade bokningar), Room Comment (används för ett specifikt rum i kombinerade bokningar), Language

OBS! Stavningen av dessa rubriker måste vara exakt som nämnts ovan. Det betyder att du måste använda de engelska rubrikerna på alla språk.

4. För datum rekommenderas att använda ”” åååå-mm-dd ”eller” dd-mm-åååå ”. Men andra datumformat är också möjliga.

5. Rader kan kombineras till en enda bokning när de förses med ett matchande Booking-ID. Observera i så fall följande detaljer:

 • Vissa fält ignoreras i rader efter den första associerade raden.
 • First Name och Last Name ignoreras bara om de båda matchar den första associerade raden. Annars kommer båda att slås samman och importeras som Guest Name för det rummet – men bara om Guest Name inte redan innehåller annan data.
 • Comments ignoreras bara om den matchar den första associerade raden. Annars kommer den att importeras som Comment för det rummet – men bara om Room Comment inte redan innehåller annan data.

Skillnaden mellan fel och varningar

Vid validering av datan kan det hända att du ser några fel och/eller varningar i vissa celler. Genom att hovra över symbolen kommer du att se orsaken till detta.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 23 52

Så länge du ser fel är det inte möjligt att importera bokningarna. Därför ser du inte heller knappen “Importera”. Några exempel på fel är:

 • Rum inte tillgängligt på angivna datum -> Om rummet redan är bokat.
 • Bokning av rum [rumsnamn] på [dag] förekommer mer än en gång -> Om det finns en annan bokning för samma rum och datum i samma fil.
 • Ogiltigt ”Room No” -> Om rummet inte finns eller är felstavat.
 • Ogiltig ”Phone”. Möjligen på grund av ogiltigt eller saknat ”Country” -> Om telefonnumret inte kan valideras och landet antingen saknas eller är ogiltigt.

Bildschirmfoto 2021-09-09 um 14 24 05

Varningar, å andra sidan, hindrar dig inte från att importera bokningarna. De meddelar dig bara att vissa detaljer kanske inte överensstämmer med dina inställningar eller kan saknas i den slutliga importen. Några exempel på varningar är:

 • Högre än max ([antal]) för detta rum -> Om ”Number of Guests” i filen är högre än ”max antal gäster” som du faktiskt tillåter i denna rumstyp i dina inställningar.
 • Ogiltigt eller saknat ”Country” kan orsaka att ”Phone” blir ogiltigt -> Om landskoden saknas eller är fel (t.ex. ”UK” istället för ”GB”).