OBS! Informationen i den här artikeln innehåller systembeskrivningar från tredje part som kan komma att ändras. Vissa detaljer kan alltså vara föråldrade på grund av nyligen gjorda ändringar från tredje part.

För att installera bokningsformuläret på WordPress måste du först installera “Sirvoy Booking Engine”-tillägg (plugin) och därefter lägga till bokningsformuläret på din WordPress-sida.

Installera “Sirvoy Booking Engine”-tillägg (plugin)

  1. Logga in på ditt WordPress-konto, gå till Tillägg -> Lägg till nytt, sök efter ”Sirvoy” i sökfältet. Klicka på ”installera nu”.
  2. Efter installationen ändras knappen till “Aktivera”, så klicka på den för att fortsätta. Sirvoy-plugin:et läggs nu till i din lista över installerade plugins och aktiveras.

Lägga till bokningsformuläret till en WordPress-sida genom att använda redigeraren (Page Editor)

  1. Logga in på ditt Sirvoy-konto på https://secured.sirvoy.com
  2. Inställningar -> Bokningsformulär -> Hantera bokningsformulär -> Hur man installerar För “Visa/ändra bokning”-formuläret: Inställningar -> Visa/ändra bokning -> Hur man installerar.
  3. Välj ”Använda vårt WordPress-plugin (installera shortcode)”
  4. Kopiera den genererade koden och klistra in den på de sidor där du vill visa bokningsformuläret.

Lägga till bokningsformuläret till en WordPress-sida med ”Lägg till en widget”:

  1. Gå till sidan i WordPress där du vill installera formuläret och klicka på ”Anpassa” i toppmenyn.
  2. Klicka på ”Widgets”-området i den vänstra kolumnen. Om flera sektioner kan väljas, klicka på det avsnitt där du vill att formuläret ska visas.
  3. Klicka på alternativet ”Lägg till en widget”, välj sedan ”Text”-widgeten i listan.
  4. Klistra in koden som genereras av Sirvoy i textområdet. Tryck på knappen “publicera” och ladda om sidan för att se resultatet.