Följ nedanstående steg för att skicka e-postmallar per kategori:

 1. Lägg till en kategori för varje rumstyp.
 2. Gå till Inställningar -> Bokningsformulär.
 3. Klicka de tre prickarna intill önskat bokningsformulär.
 4. Klicka ”Redigera” i rullgardinsmenyn.
 5. Ställ in ”Kategorier” till ”Om kategori ej valts – försök hitta automatiskt”.
 6. Öppna e-postmallen som ni har skapat för den här kategorin under Inställningar -> Språk & texter -> Mallar för e-post. Gör ert val under ”Skicka automatiskt”. Välj den kategori ni vill skicka detta e-postmeddelande till i rullgardinsmenyn ”Om bokad kategori matchar”.
  bild
 7. För att aktivera automatiskt val av kategori för bokningar från Booking.com och Expedia går ni till Inställningar -> Säljkanaler -> Booking.com/Expedia -> Anslut och sätter ”Välj kategori automatiskt” till ”ON”.
  OBS! För att Sirvoy automatiskt ska kunna välja kategori för bokningar från säljkanaler så kan endast en kategori läggas till för rumstyper som säljs via säljkanaler. Om en rumstyp som är kopplad till en säljkanal är associerad med mer än en kategori så kan Sirvoy inte automatiskt avgöra vilken kategori som ska anges för bokningar av den rumstypen, utan det måste då anges manuellt.
OBS! Om ni inte skapar er egen bokningsbekräftelse kommer Sirvoys standardbekräftelse att användas. Bokningsbekräftelser skickas inte för bokningar bokade via kanaler utan istället kommer gästen att få en bokningsbekräftelse från kanalen. Alla andra mallar som ”1 dag efter ovanstående händelse” kommer att skickas för alla bokningar.