På bokningskanaler är det skillnad mellan en rumstyp och ett rumspris. En rumstyp representerar ett eller flera fysiska rum. Ett rumspris representerar en viss typ av pris för den rumstypen. Till exempel kan en rumstyp som kallas ”Dubbelrum” erbjudas för 1000 SEK (pris A), och samtidigt även erbjudas för 1250 SEK (pris B).

Olika priserbjudanden för samma rumstyp bör sättas upp som “priser” på kanalen, inte som olika rumstyper.

Exempel: Låt oss säga att du bara har ett fysiskt rum på ditt hotell men du vill erbjuda det  både som enkelrum och dubbelrum. Om du (felaktigt) ställer in det som två olika rumstyper på kanalen kommer kanalen att tro att du faktiskt har två fysiska rum.

Om en gäst bokar båda rummen samtidigt kan detta resultera i en överbokning. För att undvika detta, i ett sådant här fall, registrera priser istället för rumstyper. Se bilden nedan:

Tips: Vi rekommenderar att du har minst två priser på kanalen – ett pris (standard) och ett pris (ingen återbetalning). Detta ger flexibilitet både för dig och dina gäster. Vi rekommenderar också att du mappar båda dessa priser till Sirvoy-rumstyper. Detta gör det möjligt för dig att “stänga” ett av priserna för bokningar samtidigt som det andra är öppet. Läs den här artikeln som en utförligare guide för hur du mappar olika kanalpriser. Din kontakt på kanalen kan hjälpa dig att bättre förstå vilka priser som kan gynna din verksamhet.