Man kan skapa en månatlig rapport till SCB (Statistiska centralbyrån) med hjälp av tillgängliga uppgifter på sidan Statistik.

För att åstadkomma detta finns det på den svenska sidan för Statistik en knapp där man kan generera en exportfil för SCB. Klicka på knappen ”Ladda ner SCB-fil” och fyll i de fält som visas.

För att få en korrekt rapport genererad för en viss månad ska man alltid välja hela månadens datum på sidan Statistik. Dessutom ska inte tillval (såsom extrasängar etc.) vara inställda som rumstyper i Sirvoy eftersom detta skapar en felaktig rapport.

OBS!

  • Sirvoy stöder SCB-registrering för hotell, stugbyar och vandrarhem, men inte för campingplatser eller privata stugor och lägenheter.
  • Rumstyper för internt bruk ingår inte i SCB-rapporten.
  • Logga in på  SCB:s webbplats för att ladda upp CSV-filen som genererats från Sirvoy.

Syftet med vistelsen

Funktionen ”Syftet med vistelsen” ingår i rapporter till SCB.

  • ”Ej angivet” resulterar i att “Syftet med vistelsen” lämnas tomt i rapporter till SCB.
  • ”Annat” utelämnar bokningen från SCB-rapporter. Tillämpligt för rum och bäddar som har använts till asylboende, personalboende, socialtjänsten, ägarbokningar etc.
  • För att samla in ”Syftet med vistelsen”-information i bokningsformuläret, som ett obligatoriskt fält för gäster; välj detta under Inställningar -> Bokningsformulär -> Justera standardfält -> Syftet med vistelsen.  Detta rekommenderas för svenska användare, eftersom det är obligatoriskt att rapportera denna information till SCB.