Det finns 3 olika sätt att lägga till detta. De två första används för procentuella avgifter och den tredje används för fasta avgifter.

1. Tilläggsavgifter

Det här alternativet används om man vill visa rumspriset exklusive moms eller avgift. Momsen eller avgiften läggs till ovanpå det visade priset senare och separat. Denna inställning används vanligtvis i USA/Kanada. Flera tilläggsavgifter kan användas per rumstyp eller tillval. Man lägger till dem under Inställningar -> Ekonomi -> Tilläggsavgifter.

Tilläggsavgifter läggs automatiskt till på rumstyper och tillval, så om man inte vill att de ska tillämpas kan man kryssa i rutan i inställningarna för rumstypen eller tillvalet.

Exempel: Om priset är 500 SEK och tilläggsavgiften är 20 % syns priset för rumstypen i bokningsformuläret som 500 SEK. Men det totala beloppet är 600 SEK eftersom 20 % (i detta fall 100 SEK) läggs till på priset.

2. Moms

Det här alternativet används om man vill att momsen ska inkluderas i det pris som syns i bokningsformuläret. Detta är vanligt i Europa. Endast en moms kan användas per rumstyp eller tillval. Man lägger till den under Inställningar -> Ekonomi -> Moms.

Gå sedan till inställningarna för rumstypen eller tillvalet och välj moms från rullgardinsmenyn.

Exempel: Om priset är 500 SEK och momsen är 12 % syns priset för rumstypen i bokningsformuläret som 500 SEK. Det totala beloppet är också 500 SEK, eftersom 12 % redan ingår (vilket innebär att 500 SEK faktiskt är 112 %).

OBS! Under ”Skatteinställningar (moms)” kan du definiera de standardskattesatser som ska användas för nya rum och tillval, eller när du lägger till andra saker (t.ex. ytterligare anpassade rader på en faktura). Du kan fortfarande välja olika momssatser manuellt.

3. Tillval

Det här alternativet används om man har ett fast belopp som måste läggas till som en avgift – antingen som en avgift per natt eller per person eller en engångsavgift. Man lägger till den under Inställningar -> Tillval.