Ni kan varje dag, eller månad, skapa och exportera en bokföringsrapport från Sirvoy.
Ni kan välja mellan olika filformat och vissa, som SIE4 och CSV, kan importeras till bokföringsprogram (t.ex. Xero, Fortnox och Visma).

  1. Gå till ”Bokföringsrapport” på sidan Fakturering för att skapa rapporter för er bokföring.
  2. Ange datumintervall och vilken typ av transaktioner som ni vill inkludera i rapporten.
  3. Välj filformat för exporten, välj mellan PDF, SIE4 eller CSV.
  4. I slutet av PDF-filen hittar ni en sammanfattning med debet- och kreditbelopp för de olika bokföringskontona. Detta innebär att ni eller er revisor kan registrera flera fakturor, kontantfakturor och betalningar genom att bara ange en bokföringspost.

OBS! Rapporten kommer att innehålla de bokföringskonton som användes när fakturor, kontantfakturor och betalningar skapades.  Man kan korrigera dessa konton genom att redigera de enskilda raderna i fakturorna (och kontantfakturorna). För att ändra bokföringskonton permanent går ni till Inställningar -> Betalning & fakturering -> Kontoplan för bokföring. Om du vill ändra bokföringskonton för moms går du till Inställningar -> Betalningar & fakturering och väljer momssats under ”Moms”.

OBS! För att bokföringsrapporten ska bli korrekt måste man skapa en kontantfaktura eller en faktura för alla bokningar oavsett hur de betalas.