Stripe är vår rekommenderade betalningslösning – säker, kostnadseffektiv och väldigt flexibel. Den erbjuder smidig integration med Sirvoy, global tillgänglighet och är det perfekta valet för betalningar på plats med Stripe Terminal.  Som en verifierad Stripe-partner garanterar Sirvoy en noggrann säkerhets- och verifieringsprocess med denna ledande infrastruktur för globala betalningar.

Stripe låter er lagra, och senare debitera, kreditkortsdetaljer från:

 • Onlinebokningar från er hemsida
 • Gäster som kommer till receptionen och bokas in av personalen där
 • Kanalbokningar som tagits emot i Sirvoy

Stripe ger er också möjlighet att debitera kreditkort direkt vid bokningstillfället i bokningsformuläret på er hemsida.

Stripe erbjuder integrerade lokala betalningslösningar (Sirvoy stöder iDEAL för bankbetalningar). Stripe erbjuder också Apple Pay och Google Pay, om alla krav för dessa är uppfyllda.

Följ dessa steg för att aktivera Stripe:

 1. Gå till: Inställningar -> Ekonomi -> Kortbetalningar och klicka på ”Redigera”.
 2. Välj Stripe som er betalningsleverantör.
 3. I inställningen ”Ta upp kortuppgifter för senare debitering” väljer ni om kortuppgifter alltid ska krävas eller om det ska visas som ett valfritt alternativ. Om det sätts som valfritt, så kan gästen boka utan att ange kortuppgifter. (Administratörsanvändare kan alltid lämna fälten tomma när de gör nya bokningar.) Gästen kommer då ha möjligheten att lägga till kortuppgifter på bokningsbekräftelsessidan och via funktionen “Visa/ändra bokning”.
 4. Om ni vill debitera gästen automatiskt vid bokningstillfället, eller göra det valfritt för gästen att göra sådana betalningar, välj inställningar för detta under ”Delbetalning när gäst bokar” och/eller ”Fullbetalning när gäst bokar”.
 5. Välj anslutningsmiljön (”Production/live” eller ”Test mode”).
 6. Ändra ”Beskrivning av tjänst” vid behov. Det är bara synligt för Stripe, inte för gästerna.
 7. Klicka “Spara”.
 8. Ni kommer att omdirigeras till Stripe och uppmanas att verifiera anslutningen. Om ni inte redan har ett Stripe-konto kommer ni att bli ombedd att skapa ett. Efter att det har skapats, se till att ni bekräftar kontot via det e-postmeddelande som skickas till er av Stripe innan ni fortsätter.

Om ni vill kan ni göra en testbokning med en betalning och återbetalning. (I Live-mode kommer Stripe, vid en sådan betalning, att debitera en icke återbetalningsbar standardavgift för betalningshantering .)

OBS! I ditt Sirvoy-konto, under Inställningar -> Ekonomi -> Kortbetalningar

 • Använd miljön ”Testläge” för att ansluta Sirvoykontot till ditt Stripekontos testfunktion. När du använder Sirvoys bokningsformulär i den här miljön kan du simulera betalningsflödet i Stripe Checkout med  testbetalningsuppgifter.
 • Använd miljön ”Production/Live” för att acceptera riktiga betalningar i Stripe Checkout.

Hur Stripe fungerar för lagring och senare debitering av kreditkort:

 • Gäster måste ange kreditkortsuppgifter för att slutföra och garantera sin bokning, men kortet blir inte debiterat.
 • Stripe kommer att validera den mottagna kreditkortsinformationen och debitera en ”kontrollavgift” på 1 kr (återbetalas omedelbart). Detta kan synas i gästens kontoutdrag under en kort tid.
 • Kortuppgifter kan läggas till eller uppdateras av gästen på bokningsbekräftelsessidan eller genom funktionen “Visa/ändra bokning eller av dig på sidan med bokningsinformation.
 • Man kan begära att det återstående saldot eller hela saldot betalas via funktionen ”Visa/Ändra bokning”. Om inställningar har gjorts för detta så kommer samma möjlighet också visas på bokningsbekräftelsessidan.
 • Det går att lägga till flera kort i en bokning.
 • Kortet kan debiteras när som helst från sidan med bokningsinformation. Ange bara beloppet som ska dras från kortet.
 • Flera dragningar kan göras, till exempel förskottsbetalning och senare slutbetalning vid utcheckning.
 • Hel eller delvis återbetalning kan göras från sidan med bokningsinformation.
 • Även om ett kort har lagts till i Stripe, kan framtida debiteringar fortfarande avvisas.
 • Besök Stripes supportartikel  för information om deras felmeddelanden, eller använd deras sökfunktion för att hitta ett specifikt fel.

Hur Stripe fungerar för att debitera kreditkort direkt:

 • Gästerna måste betala direkt för att kunna slutföra bokningen.
 • Olika alternativ är tillgängliga för att tvinga delbetalning (första natten/procent/fast belopp) eller full förskottsbetalning, också baserat på hur nära incheckningsdatumet är.
 • Inställningarna för obligatorisk förskottsbetalning påverkar endast Sirvoys bokningsformulär. Kreditkortsuppgifter som skickas från kanaler debiteras inte automatiskt. Dessa lagras för senare manuell debitering istället, oavsett om du ställt in tvingande förskottsbetalning eller inte.
OBS! Sirvoy har inte tillgång till kontokortsuppgifterna och kommer inte att kunna förse er med information från kontokortet. Stripe skapar en ”token” som representerar kontokortsinformationen och ger er inte tillgång till kortets information i klartext.