OBS! Informationen i den här artikeln innehåller systembeskrivningar från tredje part som kan komma att ändras. Vissa detaljer kan alltså vara föråldrade på grund av nyligen gjorda ändringar från tredje part.

iDEAL är en betalningstjänst baserad i Nederländerna som tillåter att gäster gör online-betalningar med hjälp av sina kontouppgifter. Denna betalningsmetod på Stripe är begränsad till gäster med ett bankkonto som stöder iDeal (se listan här) och är endast möjlig när betalning är obligatorisk. För att aktivera denna betalningslösning i Sirvoy måste valutan för dina priser vara i EUR.

För att använda denna betalningsmetod, gör följande:

  • Aktivera iDEAL-betalningsmetod i dina konto-inställningar i Stripe. Inställningar -> Betalningsmetoder -> iDEAL och klicka på ”Aktivera”.
  • I Sirvoy går du till Inställningar -> Betalning & fakturering -> Kortbetalningar och klickar på ”Redigera”. Med Stripe vald som din betalningsmetod och betalning satt till obligatorisk så aktiverar du reglaget  “iDEAL-betalningar”.

Från Stripe-betalningssidan kommer nu iDEAL att visas som en av de tillgängliga betalningsmetoderna. En betalare från Nederländerna kommer att ha möjlighet att omdirigeras till sin bank för att logga in och godkänna betalningar. Betalningar som görs via iDEAL kan endast göras i EUR.

OBS: När iDEAL är aktiverad är det fortfarande möjligt för gästerna att betala med kort. Kortinformationen kommer dock inte att sparas i Sirvoy, vilket förhindrar dig från att debitera återstående belopp. Vi rekommenderar därför att du bara aktiverar iDEAL om du begär full förskottsbetalning vid bokningstillfället eller inte vill debitera något återstående belopp med Stripe-lösningen. Däremot kommer alla kortuppgifter som tas emot från bokningskanaler att sparas för framtida debiteringar, även om iDEAL är aktiverat.