Stripe är vår rekommenderade betalningslösning. Den är kraftfull, prisvärd och mycket säker. Det är också den mest integrerade och flexibla betalningslösningen i Sirvoy och den finnstillgänglig i ett antal länder. Sirvoy är en “Verified Stripe Partner” och åtar sig en noggrann säkerhets- och verifieringsprocess med denna populära betalningslösning.

70971424-36d56680-20a1-11ea-8528-b19219c42254.png (388×72)

Stripe låter er lagra, och senare debitera, kreditkortsdetaljer från:

 • Onlinebokningar från er hemsida
 • Gäster som kommer till receptionen och bokas in av personalen där
 • Kanalbokningar som tagits emot i Sirvoy

Stripe ger er också möjlighet att debitera kreditkort direkt vid bokningstillfället i bokningsformuläret på er hemsida.

Stripe erbjuder integrerade lokala betalningslösningar (Sirvoy stöder iDEAL för bankbetalningar). Stripe erbjuder också Apple Pay och Google Pay, om alla krav för dessa är uppfyllda.

Följ dessa steg för att aktivera Stripe:

 1. Gå till Inställningar -> Betalning & fakturering -> Kortbetalningar och klicka på ”Redigera”.
 2. Välj ”Stripe” i rullgardinsmenyn och klicka på knappen ”Connect with Stripe”.
 3. Ni omdirigeras till Stripe och uppmanas att verifiera anslutningen. Om ni inte redan har ett konto hos Stripe blir ni ombedda att skapa ett. När det har skapats ser ni till att bekräfta kontot med det e-postmeddelande som Stripe skickat till er innan ni fortsätter till steg 4.
 4. Med inställningen ”Ta upp kortuppgifter för senare debitering” väljer du om kortuppgifter alltid ska krävas eller om det ska vara ett frivilligt. Om det sätts som frivilligt, så kan gästen boka utan att ange kortuppgifter. (Administratörsanvändare kan alltid lämna fälten tomma när de gör nya bokningar.) Gästen kommer då ha möjligheten att lägga till ett kortuppgifter på bokningsbekräftelsessidan och via funktionen “Visa/ändra bokning”.
 5. Om ni vill debitera gäster automatiskt vid bokningstillfället, eller göra det frivilligt att göra en sådan betalning, välj inställningar för detta under ”Delbetalning när gäst bokar” eller ”Fullbetalning när gäst bokar”.
 6. Klicka på ”Spara” och kopplingen är klar.
 7. Gör en testbokning med betalning och återbetalning för att säkerställa att allt fungerar som förväntat. Detta kostar inte er något.

Hur Stripe fungerar för lagring och senare debitering av kreditkort:

 • Gäster måste ange kreditkortsuppgifter för att slutföra och garantera sin bokning, men kortet blir inte debiterat.
 • Stripe kommer att validera den mottagna kreditkortsinformationen och debitera en ”kontrollavgift” på 1 kr (återbetalas omedelbart). Detta kan synas i gästens kontoutdrag under en kort tid.
 • Kortuppgifter kan läggas till eller uppdateras av gästen på bokningsbekräftelsessidan eller genom funktionen “Visa/ändra bokning eller av dig på sidan med bokningsinformation.
 • Man kan begära att det återstående saldot eller hela saldot betalas via funktionen ”Visa/Ändra bokning”. Om inställningar har gjorts för detta så kommer samma möjlighet också visas på bokningsbekräftelsessidan.
 • Det går att lägga till flera kort i en bokning.
 • Kortet kan debiteras när som helst från sidan med bokningsinformation. Ange bara beloppet som ska dras från kortet.
 • Flera dragningar kan göras, till exempel förskottsbetalning och senare slutbetalning vid utcheckning.
 • Hel eller delvis återbetalning kan göras från sidan med bokningsinformation.
 • Även om ett kort har lagts till i Stripe, kan framtida debiteringar fortfarande avvisas.

Hur Stripe fungerar för att debitera kreditkort direkt:

 • Gästerna måste betala direkt för att kunna slutföra bokningen.
 • Olika alternativ är tillgängliga för att tvinga delbetalning (första natten/procent/fast belopp) eller full förskottsbetalning, också baserat på hur nära incheckningsdatumet är.
 • Inställningarna för obligatorisk förskottsbetalning påverkar endast Sirvoys bokningsformulär. Kreditkortsuppgifter som skickas från kanaler debiteras inte automatiskt. Dessa lagras för senare manuell debitering istället, oavsett om du ställt in tvingande förskottsbetalning eller inte.
OBS! Sirvoy har inte tillgång till kontokortsuppgifterna och kommer inte att kunna förse er med information från kontokortet. Stripe skapar en ”token” som representerar kontokortsinformationen och ger er inte tillgång till kortets information i klartext.