Om ni använder Pro-versionen kan ni dela information om tillgängliga rum med webbplatser som hyr ut semesterboende och som stöder iCal-formatet (enkelriktad anslutning). Några iCal-kanaler stöder också automatisk hämtning av bokningar (tvåvägsanslutning).

iCal är ett filformat som representerar kalendern för ett visst rum. Bokningar och restriktioner visas som blockerade datum i kalendern. Därmed syns det vilka datum som rummet är tillgängligt.

 1. Gå till Inställningar -> Säljkanaler -> iCal och klicka på ”Anslut”.
 2. Hitta rummet vars tillgänglighet ni vill dela och klicka på ”Skapa export-URL”.
 3. Kopiera URL-adressen som visas och dela den med de önskade iCal-kanalerna. Kanalerna kommer då kontakta URL-adressen regelbundet och Sirvoy svarar med tillgängligheten för just det rummet. 
 4. För iCal-kanaler som stöder tvåvägsanslutningar,
  • Kopiera avsedd iCal-URL från iCal-kanalen och klistra in den i fältet ”Ange URL för iCal här…” för varje enhet.
  • Under ”Välj rumstyp” väljer du en tillhörande rumstyp som du vill att bokningar ska importeras till. Sirvoy kommer automatiskt att känna igen och acceptera iCal-format som stöds.
  • Klicka på ”Lägg till import-URL”. Inkompatibla iCal-format kommer att ge ett felmeddelande.

Var medveten om följande:

 • Med bara ett Sirvoy-konto kan du ansluta till flera olika annonser. (Gäller alla iCal-kanaler.)
 • Priser som anges i Sirvoy skickas INTE till iCal-kanaler – det gäller endast tillgängligheten. Det betyder att ni måste ställa in priserna på iCal-kanalens konto.
 • Sirvoy delar tillgänglighetsinformation till alla iCal-kanaler ett år framåt från aktuellt datum.
 • När en sannolik avbokning upptäcks, kommer Sirvoy att avboka bokningen automatiskt och skicka ett e-postmeddelande för att informera dig om det.
 • Ändringar i bokningar, t.ex. byte av enhet (rum) eller datum, gjorda av dig eller en gäst, kommer skickas till Sirvoy. Ändringar ska alltid göras på kanalens sida. Observera att om en enhet byts i Sirvoy istället för på iCal-kanalen kommer detta att leda till att bokningen automatiskt avbokas i Sirvoy.
 • Om du ställer in en restriktion i Sirvoy för att blockera en enhet på en iCal-kanal, måste du också markera rutan ”Vistelse ej tillåten (inkl. incheckning)”. Om du endast markerar ”Incheckning ej tillåten” kommer inte enheten på kanalen att blockeras. Restriktionen ”Bokningsbara dagar” är inte kompatibel med iCal. Begränsningar för hur långt i förväg eller hur nära inpå incheckning som bokningar kan göras måste ställas in på kanalen.
 • Det rekommenderas att inställningarna för URL-adressen för exportkalendern i VRBO och HomeAway är inställda på ”non tentative (inte preliminär)”, eftersom bokningsförfrågningar ändå kommer att vara synliga i Sirvoy. Om preliminära bokningar importeras till Sirvoy kan det också leda till en ”konflikt” i statusen på bokningen på HomeAways kalender.
 • Sirvoy kommer att få mycket lite information om bokningen via iCal. Rumspris, antal personer, gästnamn eller kortuppgifter skickas INTE från iCal-kanalerna. Fältet >gästens namn< kommer att visas som ”Inget namn”.
 • Beläggningen i dessa bokningar kommer som standard att ställas in som 1 person. Om rummet används i flera rumstyper i Sirvoy, så kan du styra till vilken rumstyp bokningar ska importeras på sidan där man gör iCal-kopplingar. Om du vill importera bokningar till en annan rumstyp måste den tidigare kopplingen först tas bort. Om du vill göra en sådan ändring kopierar du först import-iCal-URL:en och tar sedan bort den. Klistra sedan tillbaka import-iCal-URL:en och välj den rumstyp du vill använda i kopplingen, på den nedrullningsbara menyn. Observera att en sådan ändring av kopplingen inte kommer att uppdatera redan befintliga bokningar, utan påverkar endast framtida.
 • Rumspriset i bokningen kommer att bli det som är angett i Sirvoy för den angivna rumstypen, med antal gäster 1, inklusive eventuella prisändringar.

OBS! Sirvoy har ingen kontroll över hur ofta kanalen anropar URL:en för att kontrollera tillgänglighet. Vissa kanaler kontrollerar mindre ofta, kanske bara en gång om dagen. De flesta kanaler begränsar också hur ofta Sirvoy kan söka efter nya bokningar, vanligtvis en gång i timmen. Med andra ord bör du förvänta dig vissa förseningar när du använder iCal-formatet. Tänk också på att dessa förseningar kan orsaka överbokningar.