De flesta hotell vill inte att ”preliminära” eller ”väntande” reservationer från VRBO och HomeAway importeras till kalendern i Sirvoy innan de bekräftats och betalats. Ni kan ta bort dessa ”preliminära” bokningar från länken för exportkalendern i HomeAway och VRBO, så att endast bekräftade och betalade bokningar är synliga i den exporterade kalendern och i Sirvoy genom att följa dessa steg:

  1. Gå till din kalender i HomeAway eller VRBO.
  2. Klicka på ”options” för exportkalendern.
  3. När ni får URL-länken frågar den om ni ”vill inkludera eller utesluta ’Preliminära/Tentative’ (förfrågningar/enquiries) bokningar”. Stäng av det här alternativet om ni inte vill exportera dem och kopiera länken genom att avmarkera rutan för att inkludera preliminära datum i exporten. Observera att om ni nu tittar på iCal-länken för HomeAway/VRBO så läggs det till en ”nonTentative” -parameter i slutet av webbadressen. Med denna inställning kommer endast bekräftade och betalade bokningar att exporteras och visas i Sirvoy.

Det innebär att endast ”gröna” bekräftade bokningar i VRBO eller HomeAway kommer att exporteras, och inte de röda bokningsförfrågningarna eller preliminära bokningarna. Denna inställning kommer att minimera risken att avbokade HomeAway ”bokningsförfrågningar” så kallade ”preliminära bokningar” kommer att finnas i kalendern i Sirvoy efter att de ha avbokats i HomeAway (avbokade iCal-bokningar försvinner inte automatiskt från Sirvoy, inte ens bekräftade och betalda sådana).

Preliminära bokningar kan också göra så att Sirvoybokningar markeras som ”motstridiga (conflicting)” i kalendrarna i HomeAway eller VRBO.