Om ni använder Stripes betalningslösning och även tar emot bokningar från säljkanaler via Sirvoy, så sparas kreditkortsuppgifterna automatiskt i Stripe. Kortet kan sedan debiteras som vanligt från Sirvoys informationssida för bokningen.

OBS! För att detta ska fungera måste ni aktivera ”Process payments unsafely” i ert Stripekonto (https://dashboard.stripe.com/account/integration/settings). Det här är inte så illa som det låter – det betyder bara att Stripe inte kommer vara den enda tjänsteleverantören som är involverad i hanteringen av era gästers kortuppgifter. Sirvoy är en fullständig PCI-kompatibel tjänsteleverantör. Så länge som ert hotell endast använder PCI-kompatibla tredjepartsleverantörer så kommer er egen PCI-överensstämmelse inte att påverkas.

Var medveten om följande:

  • För att den här funktionen ska fungera korrekt måste ni be bokningskanalen att alltid inkludera CVV/CVC-koden.
  • Stripe gör en noggrann säkerhetskontroll och kortet kan avvisas, även om kanalen har accepterat den.
  • Virtuella kort (används ibland av Expedia och andra) kommer sannolikt att avvisas.

OBS! Det går inte att återställa eller granska kreditkort som avvisats av Stripe. Vi rekommenderar därför att ni även tar emot kreditkortsuppgifter via fax om ni till exempel planerar att använda en alternativ betalningslösning som backup.