Beroende på hur ni vill att era priser ska fungera behöver olika prisplaner aktiveras på Booking.com.

Enkelrum och rumstyper med ett fast pris
Enkelrum bör ha inställningen ”Standard rate” på Booking.com. Med den här prisplanen tar Booking.com emot ett pris från Sirvoy för rumstypen. Samma prisplan ska användas om ni säljer sängar i sovsalar.

Dubbelrum
Det är inte tillräckligt med ”Standard Rate” om ni vill hyra ut ett dubbelrum som tillåter antingen 1 eller 2 gäster. Då behöver ni be Booking.com att aktivera ”Single Use Rate” också. Med bägge dessa prisplaner aktiverade så är det möjligt för Booking.com att ta emot priser för både 1 och 2 gäster från Sirvoy. Ställ in båda prisplanerna på Booking.com oavsett om ni säljer dubbelrummet till ett fast pris eller om ni har olika priser för 1 och 2 gäster.

Trippelrum (eller mer)
Om ni vill hyra ut ett rum eller en stuga med priser från 3 gäster upp till exempelvis 12 gäster fungerar inte ”Standard Rate” eller ”Single Use Rate”. Ni behöver istället aktivera ”Derived Rate”. Be er account manager hos Booking.com att aktivera denna prisplan för de rumstyperna. Om ni vill hyra ut ett rum eller en stuga till ett fast pris (samma pris oavsett antal personer), aktivera istället ”Standard Rate” i Booking.com.

Detaljerad förklaring av ”Derived Rates”

Exempel: Vi säger att ni har skapat ett ”fyrbäddsrum” för upp till 4 personer i Sirvoy och i Booking.com och har mappat (kopplat) dem. Nu vill ni att de 4 olika priser ni har ställt in i Sirvoy ska visas på Booking.com, när någon bokar där, beroende på det antal personer gästen väljer. Be er account manager på Booking.com att aktivera ”Derived Rate” för denna rumstyp.

Med ”Derived Rates” tar Booking.com enbart emot det högsta (eller lägsta) priset som skickas från Sirvoy för rumstypen (låt oss som exempel säga 2000 kr för ovan nämnda fyrbäddsrum). Priserna för 3, 2, 1 personer (eller tvärtom) måste ställas in manuellt med hjälp av er account manager hos Booking.com.

Ni behöver informera dem vilket det högsta priset för 4 personer är samt ge dem priset som ska tas för 3, 2, 1 personer. Booking.com kommer då skapa en ”pristrappa” som utgår från det högsta priset.

Om de till exempel tar emot 2 000 kr för 4 personer och ställer in att priset för 3 personer ska vara -200 kr, för 2 personer -400 kr och för 1 person -600 kr så resulterar det i följande priser: 3 personer = 1 800 kr, 2 personer = 1 600 kr och 1 person = 1400 kr.

Om ni ändrar priset i Sirvoy för 4 personer till 2 400 kr så resulterar det i följande priser: 3 personer = 2 200 kr, 2 personer = 2 000 kr och 1 person 1 800 kr. Alltså samma avstånd mellan priserna som innan.