Vår intuitiva webbplatsbyggare hjälper dig att skapa en enkel och snygg hemsida i några få steg. Den här artikeln innehåller en guide som visar hur du skapar din egen inbjudande hemsida. Du kommer också direkt att se en förhandsgranskning (desktop- eller mobil-vy), så att du bara behöver klicka på ”Spara”.

Det är enkelt: Skapa. Spara. Visa.

Steg 1: Aktivera webbplatsbyggaren

 1. Gå till Inställningar -> Bokningsformulär.
 2. Klicka de tre prickarna intill önskat bokningsformulär.
 3. I rullgardinslistan klickar du på ”Aktivera webbplatsbyggare”.

När du aktiverat kommer du att dirigeras vidare till webbplatsbyggaren och knappen kommer från och med nu att heta “Webbplatsbyggare”.

Steg 2: Anpassa utseendet

Under Globala inställningar -> Utseende, bestämmer du hur du vill att din hemsida ska se ut. Här har du olika alternativ:

 • ”Färger” – välj färger för områden som bakgrund, meny eller klickbara element (T.ex. använd ”Primär” för att ändra färg på e-postadress, telefonnummer eller sociala medier).
 • “Meny” – bestäm höjden på menyraden och om den ska fixeras eller rullas upp tillsammans med hemsidan.
 • ”Typsnitt” – välj mellan ett antal typsnitt för att anpassa hemsidans rubriker.

Steg 3: Skapa ditt innehåll

Under Sektioner kan du bestämma vad som ska inkluderas i din hemsida. Genom att klicka på en sektion kan du anpassa formuleringen av menynamnen ”Startsida”, ”Om oss”, ”Rum” och ”Kontakt” på alla språk som stöds och som valts i ditt Sirvoy-system. Du kan också lägga till rubrik och undertext till sektioner där du tycker att det passar. Medan sektionen ”Startsida” alltid visas på din hemsida som standard, har du möjlighet att aktivera eller inaktivera visningen av de andra sektionerna. Inom varje sektion har du dessutom följande alternativ:

 • ”Startsida” – Under Inställningar -> Bakgrund kan du använda en av bilderna som tillhandahålls automatiskt eller ladda upp din egen bakgrundsbild och bestämma hur den ska visas på din hemsida. Under Inställningar -> Rubrik och undertext kan du välja textfärg och textplacering Testa olika alternativ och se vad du gillar bäst i förhandsgranskningen. Klicka på knappen ”Spara” högst upp på sidan när du är nöjd med inställningarna.
 • ”Galleri” – När den här sektionen är aktiverad kan du ladda upp bilder så att dina gäster kan se dem som ett galleri (under Inställningar -> Bilder ). Under uppladdningsprocessen har du möjlighet att redigera bilden innan du bekräftar uppladdningen. Du har också olika miniatyrstorlekar att välja mellan i dina inställningar och kan ändra visningsordningen för bilderna. När man klickar på en uppladdad bild öppnas gallerivyn i bildspelsläge så att gästen kan se hela bildgalleriet automatiskt. Gästen kan också välja att se bilderna en och en, och har också möjlighet till helskärmsvy för en ännu bättre upplevelse.
 • ”Om oss” – Här kan du använda textrutan för att lägga till en beskrivning av din verksamhet och allt annat du vill att dina gäster ska veta om dig. Använd Markdown-funktionen för att utforma texten såsom du önskar.
 • “Rumstyper” – Om du aktiverar den här sektionen så visas alla de rumstyper med tillhörande bilder, som visas i bokningsformuläret. Bilderna som visas är de som du har laddat upp för varje rumstyp i Sirvoy. Om du klickar på en bild av en rumstyp visas samtidigt beskrivningen av rumstypen såsom du har beskrivit den i Sirvoy. Om du föredrar att endast visa utvalda rumstyper, gå till Inställningar -> Rumstypernas synlighet och inaktiverar reglaget ”Alla rumstyper i bokningsformuläret”. Aktiverar sedan de rumstyper du vill visa.
 • ”Villkor” – Du kan aktivera denna sektion för att visa dina villkor för gästerna. Använd textrutan i denna sektion för att lägga till dina villkor och annan viktig information för dina gäster. Med Markdown-funktionen kan du utforma din text efter önskemål.
 • “Kontakt” – Under Inställningar -> Kontaktinformation kan du välja att antingen visa förinställd kontaktinformation som du angett i ditt Sirvoy-system eller anpassa informationen exklusivt för din hemsida. Under Inställningar -> Sociala medier kan du lägga till länkar till sociala medier. Din hemsida visar då direkt symbolen för respektive social media som länkats, under ”Hitta oss på”.

Steg 4: Gör dig synlig

Sirvoy Webbplatsbyggare hjälper dig att bli synlig för många fler. Så här går det till:

 • Under Globala inställningar -> Domän kan du välja mellan olika alternativ för domännamn. Lägg bara till ditt önskade domännamn tillsammans med någon av de angivna domänerna. Klicka på ”Spara” för att göra domännamnet till ditt. Klicka sedan på ”Besök sida” högst upp på sidan för att öppna din färdiga hemsida att dela med alla!
 • Under Globala inställningar -> SEO kan du definiera hur du vill bli hittad på sökmotorer på internet. SEO (Search Engine Optimization) är en metod för att optimera hemsidor så att de visas (rankas) högre upp på sökmotorernas resultatsidor. En viktig del av SEO-processen är att använda bra nyckelord i din rubrik och beskrivning: ord och fraser som beskriver din verksamhet och plats på ett bra sätt. Sedan använder en sökmotor (som Google) den informationen för att avgöra vilket innehåll som är relevant för en viss sökfråga och hur sidan ska rankas i sökningar på specifika ord etc. Det är det som ger en hemsida sin sökrankning.

Gå till ”Beskrivning” under Innehåll -> Grundinställning för att lägga till relevanta nyckelord eller fraser på ditt valda språk.

På Google kan du dessutom verifiera en egendom till din hemsida. I den här processen får du ett HTML-tagg värde. Kopiera detta och klistra in det i fältet ”Google SearchConsole HTML Tag-value (content)” under Inställningar -> Google. Detta kommer att öka din ranking och chansen att bli upptäckt av fler potentiella gäster i Googles sökmotor.