Följ dessa enkla steg för att lägga till ”händelsespårning” till bokningsformulär med hjälp av Google Analytics:

 1. Hitta först Google Analytics spårningskod, vilket beskrivs här:  https://support.google.com/analytics/answer/1032385?hl=sv
 2. Gå sedan till Sirvoy under Inställningar -> Bokningsformulär -> Hantera bokningsformulär och klicka på ”Redigera”.
  Ange spårningskoden under ”Google Analytics ID” och spara.
 3. Du kommer nu att kunna spåra gästbeteenden i Google Analytics (från dagens datum), under ”Reports -> Behaviour -> Events -> Overview. Välj ”Event action”.

69871670-b8608280-12b3-11ea-980f-812e914bc7b6.png (1911×994)

Följande händelser spåras:

 • page_search – anger ett besök på söksidan i bokningsformuläret
 • page_results – anger ett besök på resultatsidan där priser och rum visas
 • page_details – anger att gästen besökte inmatningsformuläret för gästinformation
 • page_payment – anger att gästen besöker sidan med möjlighet att betala hos den externa betalningsleverantören och tittar på leverantörens sida med betalningsalternativ. (Detta är den sista händelsen som registreras för de flesta bokningar om man använder en leverantör som tvingar användaren att lämna bokningsformuläret.)
 • page_confirmation – anger att gästen har betalat framgångsrikt, antingen utan att lämna bokningsformuläret (t.ex. när man använder Stripe) eller via en extern betalningsleverantörs sida och sedan har klickat på länken ”återvänd till säljare”.
  För användare som betalar via den externa betalningsleverantörens sida görs detta inte alltid av gästen, så denna händelse utlöses mycket sällan i dessa fall. (Att använda Stripe som betalningsalternativ kan därför vara ett fördelaktigt val om man vill att denna händelse ska utlösas.)

Obs: Följande händelser spåras inte av den här funktionen:
Booking_completed
page_thanks

Obs: Denna inbyggda händelsespårning spårar bara vilken sida som laddas, och sedan är det upp till användaren att tolka vad som hände på sidan beroende på vilka inställningar man har angående betalningar eller förskottsbetalningar och valet av betalningsleverantör.

Tips: Om man vill ha en mer avancerad inställning, till exempel att fånga händelser som booking_completed och page_thanks, följ instruktionerna i den här artikeln. Lägg märke till att detta måste göras av en webbdesigner.