Denna artikel förklarar hur du kan gå till väga om du vill omdirigera dina gäster till en annan anpassad landningssida när bokningsprocessen är klar och, beroende på dina inställningar, när betalning har gjorts.

För att generera ett inbäddat bokningsformulär (HTML) för din hemsida.

  1. Gå till Inställningar -> Bokningsformulär.
  2. Klicka de tre prickarna intill önskat bokningsformulär. 
  3. Klicka ”Hur man installerar” i rullgardinsmenyn.
  4. Välj “Bädda in formuläret på er egen hemsida (JavaScript)”.

Koden kommer att se ut ungefär så här:

<script src="https://secured.sirvoy.com/widget/sirvoy.js" async="" data-form-id="your-form-id-here"></script>

Ovanstående kod kan du sedan placera på en sida på din webbplats för att ta emot bokningar (t ex: https://example.com/boka-nu.)

Men kanske önskar du, när bokningen eller betalningen har behandlats, att dina gäster kommer till en anpassad sida såsom https://example.com/tack-för-din-bokning. I så fall måste ovanstående kod ändras för att inkludera mål-URL:en (din anpassade landningssida). Detta kan enkelt göras genom att gå till den ovan nämnda ”Hur man installerar” -sidan. Gör följande för att generera den nödvändiga koden:

  1. Välj “Bädda in formuläret på er egen hemsida (JavaScript)”.
  2. Klicka på ”Avancerat”.
  3. I fältet ”Webbadress (url) för anpassad landningssida” lägger du till den landningssida du vill att dina gäster ska komma till efter bokningsprocessen.
  4. Koden i ”Kopiera följande kod” ändras då automatiskt och inkluderar nu din valda mål-URL.

Den här koden kan nu placeras där du vill att bokningsformuläret ska visas. På det här sätter kommer gästen automatiskt att omdirigeras varje gång en bokning slutförs genom det inbäddade bokningsformuläret, med den modifierade koden.

OBS! Vi rekommenderar starkt att Sirvoys bokningsformulär är inkluderat i den anpassade landningssidan, så att gästen kommer till en bokningsbekräftelsesida (inklusive information som tillagt kreditkort, betalt belopp osv.).

OBS! Vi rekommenderar att du omdirigerar till en anpassad landningssida med samma domännamn, annars kan webbläsare blockera omdirigeringen eller be användaren om bekräftelse. Testa alltid efter att ha gjort ändringarna genom att göra en bokning som en gäst, följ “gästens” steg för att se till att det fungerar i de webbläsare som dina gäster sannolikt kommer att använda.