OBS! Informationen i den här artikeln innehåller systembeskrivningar från tredje part som kan komma att ändras. Vissa detaljer kan alltså vara föråldrade på grund av nyligen gjorda ändringar från tredje part.

Klarna är en global betalningsmetod för ”köp nu, betala senare”. Baserat på din gästs land och transaktionsbeloppet erbjuder Klarna olika betalningsalternativ, inklusive avbetalning, betala senare, finansiering och betala nu. För alla dessa alternativ betalar Klarna dig omedelbart det fulla beloppet och tar hand om inkasseringen av beloppet från din gäst. För att aktivera denna betalningslösning i Sirvoy så måste valutan som dina priser visas i (valutan som kunden debiteras i) vara EUR, USD, GBP, DKK, SEK eller NOK. Mer information om villkor och vilka handels- och kundländer som stöds finns i Stripes dokument här. Denna betalningsmetod är endast tillgänglig i Sirvoy när inställningen är att betalning alltid krävs.

För att använda denna betalningsmetod, gör följande:

  • Aktivera Klarna som betalningsmetod på översiktssidan för ditt Stripe-konto under Settings -> Payment Methods -> Klarna, klicka “Request access” och godkänn de villkor som visas. Klicka på ”Add Klarna to your integrations” och välj ”Add Klarna to prebuilt checkout form”. I vissa fall klickar du istället på ”Turn on” för att aktivera betalningsmetoden.
  • I Sirvoy går du till Inställningar -> Betalning & fakturering -> Kortbetalningar och klickar på ”Redigera”. Med Stripe vald som din betalningsmetod och betalning satt till obligatorisk, så aktiverar du “Klarna”-reglaget.

På Stripes betalningssida kommer nu Klarna att visas som en av de tillgängliga betalningsmetoderna för alla gäster från de länder som stöds. Om gästen väljer Klarna som betalningsmetod så omdirigeras han till Klarnas betalningssida för att där ange betalningsinformation. Efter att transaktionen genomförts omdirigeras gästen tillbaka till bokningsformuläret.

OBS! När Klarna är aktiverad kommer det fortfarande att vara möjligt för gäster att välja att betala med kort genom Stripe. Dessutom kan det även vara möjligt för gäster att betala med kort genom Klarna, med alternativet ”Pay now”. När Klarna är aktiverat som betalningsmetod kommer dock varken kortuppgifterna från Stripe eller Klarna att sparas i Sirvoy, vilket hindrar dig från att debitera eventuellt kvarvarande belopp vid ett senare tillfälle. Vi rekommenderar därför att du bara aktiverar Klarna om du begär full förskottsbetalning vid bokningstillfället eller inte vill debitera något återstående belopp med Stripe-lösningen. Däremot kommer alla kortuppgifter som tas emot från bokningskanaler att sparas för framtida debiteringar, även om Klarna är aktiverad.

OBS! Klarna accepterar endast betalningar från kunder med faktureringsadress på de marknader som matchar valutan som dina priser visas i. Exempel: Om dina priser visas i SEK så kommer Klarna att kunna ta emot betalningar från kunder vars faktureringsland är Sverige. Du hittar mer information här.