Vad är PEPPOL?

PEPPOL betyder Pan-European Public Procurement OnLine.

Det är ett nätverk för att skicka fakturor – ungefär som ett telefonnätverk. När någon skickar ett SMS kan du genast känna igen personen genom telefonnumret. Detsamma gäller när du tar emot fakturor via PEPPOL-nätverket. Mottagaren kan enkelt identifiera sändaren av fakturan genom dess ‘PEPPOL ID’.

Alltså: med PEPPOL kan du säkert skicka e-fakturor till företag och myndigheter över hela världen.

Ställ in anslutningen till PEPPOL

  1. Kontrollera att du har ett Sirvoy Pro-konto.
  2. Gå till Inställningar -> Betalning & fakturering -> Fakturering i Sirvoy -> “Betalning sker till” och ange det IBAN/BIC som du vill ska visas på PEPPOL-fakturan.
  3. Gå till Inställningar -> Betalning & fakturering -> Skicka fakturor med PEPPOL. Kontrollera att informationen är korrekt och klicka på ”Spara” för att skapa en PEPPOL-profil. Du måste ha registrerat ditt momsnummer i Sirvoy för att kunna använda PEPPOL. (Du kanske redan har en befintlig profil i PEPPOL-nätverket, men du behöver skapa en ny profil specifikt för att skicka fakturor från Sirvoy. Den här profilen är ”endast skicka”, du kommer inte att kunna ta emot PEPPOL-fakturor i Sirvoy.)

Skicka en faktura

  1. När inställningarna ovan är gjorda, klickar du på knappen ”Skicka via PEPPOL” på en faktura i Sirvoy.
  2. Ange kundens PEPPOL-ID (t.ex. deras GLN, momsnummer eller organisationsnummer) och välj motsvarande ”PEPPOL-Scheme”. När mottagaren har verifierats så aktiveras möjligheten att skicka.
  3. Fyll i fältet ”Orderreferens (valfritt)” om det begärs av fakturamottagaren.
  4. När fakturan har skickats, titta i fakturaloggen för att kontrollera att den levererats korrekt.

OBS! Du kan skicka upp till 10 fakturor gratis via PEPPOL varje månad. Varje ytterligare faktura debiteras med 1 euro.