Nytt i september 2021

29 september 2021 17:42 CEST

För att du ska kunna fokusera på det som är viktigt för dig fortsätter vi att arbeta i bakgrunden med att ge dig extra säkerhet och förbättrade funktioner. En ständigt pågående utveckling bakom kulisserna.

Ännu fler tillgängliga iCal-kanaler

Från och med denna månaden har vi lagt till stöd för följande iCal-kanaler:

  • GlampingHub
  • Alma Heritage
  • Campanyon
  • Owayy

Se den här supportartikeln för alla iCal-kanaler som är tillgängliga via Sirvoy.

Callback URL

Under de senaste månaderna så har vi har gjort flera förbättringar av vår callback-funktion.

  • Anpassade bokningsfält och gästreferens (fakturareferens) är nu tillgänglig i callback. Information om bokföringskonton och totalbelopp inklusive tilläggsavgifter har lagts till i rums- och tillvalsbokningar. Eftersom avbokade bokningar kan återställas har avbokningsstatus lagts till. Detta gör att du kan spåra en bokning som återställs från att ha varit avbokad.
  • Vi inkluderar nu fakturor och betalningar och triggar även callbacks om fakturor eller betalningar ändras, läggs till eller länkas till en bokning. Detta möjliggör en bättre integration med bokföringssystemet.
  • Callbacks stöder nu både IPv4- och IPv6-endpoints samt dual-stack. Tidigare fanns bara stöd för IPv4, men vi har nu lagt till stöd för IPv6.
  • För att skydda sekretess är HTTPS TLS version 1.2 nu den lägsta versionen vi stöder. Vi rekommenderar att TLS 1.3 används, som för närvarande är den senaste versionen. Alla versioner före TLS 1.2 eller vanlig text-HTTP stöds inte längre.

Se vår supportartikel om callback för fler detaljer.

IPv6-stöd

Internet Protocol (eller IP) är den underliggande tekniken som gör det möjligt för dig att ansluta dina enheter till webben. När en enhet får åtkomst till Internet tilldelas den en unik, numerisk IP-adress. Men som du kanske har hört på nyheterna har internet råkat ut för en ökande adressbrist med den äldre IP-versionen. För att lösa detta har en ny IP-version 6 (IPv6) implementerats och är avsedd att ersätta den tidigare IP-version 4 (IPv4). Eftersom versionerna är inkompatibla med varandra krävs båda två under en övergångsperiod, vilket innebär att både klient och server behöver en adress för varje.

Du kanske till och med använder IPv6 utan att inse det, eftersom Sirvoy redan stöder den sedan en tid tillbaka. Du kan se IP-adressen som du loggat in på under Inställningar-> Användarkonton-> Senaste kontoaktivitet, eller för ditt eget konto, klicka på din ”Användarprofil”.

Om du ser långa adresser där såsom 2001: 0db8: 0012: 0034: 5678: 9abc: def0: 1234,  istället för vad du brukar se som en IP-adress 192.0.2.123 så använder du redan IPv6 för att ansluta till Sirvoy. De längre adresserna i IPv6 möjliggör ett större adressutrymme. Grattis! Du använder en internetleverantör som tar tillväxten på internet på allvar!

Vad innebär detta för dig? Just bara det att vi täcker upp, så att du ska kunna fortsätta använda Sirvoy som vanligt. Hastigheten kan också vara något högre på IPv6. Ändringen av adressformat som nämns ovan är en av få synliga ändringar för slutanvändare. Med de senaste förbättringarna när det gäller callbacks stöds IPv6 även där, vilket gör att alla delar av Sirvoy stöder den nya IP-versionen. Vi är fast beslutna att fortsätta göra det.

Det är inte alla av våra partners inom bokningskanaler, betalningslösningar och andra integrationer som ger dig fullt stöd för IPv6 på samma sätt som Sirvoy gör. Vi arbetar tillsammans med dem och hoppas att de snart kommer att växla upp för att göra det möjligt. Om detta är viktigt för dig och om du är beroende av några av våra partners som ännu inte har lagt till detta, påminn de då gärna om det. Och meddela oss så att vi också kan ta det med dem.

Ha det så gott!